Schade internetcriminaliteit 750 miljard per jaar

De totale omvang van deze illegale ondergrondse economie is volgens Europol momenteel niet te meten. Wel is volgens antivirusbouwer McAfee duidelijk dat bedrijven wereldwijd jaarlijks voor ongeveer 750 miljard dollar schade lijden door internetcriminaliteit (bron).

We mogen in Nederland blij zijn dat de Euro/Dollar-koers nog steeds in ons voordeel uitwijst. Daarmee lopen we in euro’s toch wat minder schade op, zullen we maar zeggen. Maar is het niet onvoorstelbaar dat bedrijven wereldwijd 750 miljard schade lijden door internetcriminaliteit?

Wow, een miljard heeft 9 nullen. Dus cijfermatig ziet het er als volgt uit:
750.000.000.000. Dat is de schade die we jaarlijks minimaal lopen. Ehm, tijd dat mijn aandeel voor advies stijgt naar 1% van dit schadebedrag.

En dan te bedenken dat volgens Europol de ondergrondse illegale economie niet te meten is? Tel daarbij het bericht van gisteren op dat het met de informatiebeveiliging in Nederland nog niet goed gesteld is en we hebben een business case. Althans, dat zou je zeggen, helaas wijst de praktijk toch anders uit en wordt er (te) weinig gedaan om de informatiebeveiliging in Nederland naar een hoger plan te tillen.

Het sterkt mij uiteraard in de gedachte dat er nog heel veel werk te doen is op informatiebeveiligingsgebied…nu nog het inzicht bij de organisaties voor elkaar weten te krijgen en we kunnen binnenkort het werk allemaal niet meer aan.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.