E-mails verdwenen uit Hotmail

Duizenden Hotmail-gebruikers wereldwijd doen sinds 1 januari hun beklag over het feit dat tientallen e-mails en mappen verdwenen zijn (bron).

Natuurlijk beschikken veel mensen over een Hotmail en/of Gmail-account. Al is het alleen maar om dit adres achter te kunnen laten op internetsites waar je je moet registreren. Alle SPAM wordt zo netjes naar je Hotmail-account gestuurd. Nu die SPAM verdwenen is gaan er allerlei mensen klagen. Raar want voor zover ik weet geeft Hotmail (en Gmail ook niet trouwens) geen enkele garantie over hun diensten. Je mag ze gratis gebruiken, maar wat kun je daarvoor verwachten?

Overigens moet je niet veronderstellen dat er op je andere mailboxen (ja die van je internetprovider) wel garanties worden gegeven. Een goede les dus voor iedereen die mail ontvangt en dat toch graag wil bewaren: kijk eens welke garanties je hebt gekregen? Waarschijnlijk niet al te veel. Dan is het toch beter om een kopietje van je mail lokaal te bewaren…maar ja dan loop je weer het risico dat je harde schijf crashed. Toch maar een backupje maken zou ik zeggen.

Ach, aan de andere kant. Er worden ook wel erg veel emails bewaard die niemand ooit meer gebruikt (geloof me ik ken het probleem). De post in je brievenbus bewaar je ook niet zo lang, toch?

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.