Fraudeur wisselt biljet met naakte vrouwen om in winkel

Persoonlijk weet ik niet wat dommer is. Een biljet aannemen dat overduidelijk een vals biljet is of sowieso een biljet van € 1.000 aannemen (zo’n biljet bestaat immers niet want na € 500 houdt het op).

Een fraudeur in Tsjechië heeft met een wel heel gewaagde stunt uitgepakt. Met een overduidelijk vervalst bankbiljet van 1.000 euro, waarop een reeks naakte vrouwen stond afgebeeld, stapte hij een winkel binnen. Vreemd genoeg slaagde de 47-jarige man erin het biljet om te wisselen voor 24.000 Tsjechische Kronen (bron).

Als ondernemer kun je er niet altijd iets aan doen om het aannemen van vals geld te voorkomen. Natuurlijk kun je het door zo’n blauw lampje heen halen of je kunt een apparaat kopen dat het geld automatisch controleert. Maar dan nog kan het zo zijn dat er een keer iets doorheen glipt.

Hoe langer de rij voor de kassa, hoe kleiner de kans dat je medewerker het geld controleert. Maar sommige zaken mogen toch wel gelijk opvallen. De vraag is natuurlijk of het ook gelukt was met een briefje van bijvoorbeeld € 37,50 of een wit velletje papier met daarop geschreven dat het om een € 500 biljet ging. Waar moet je de grens trekken?

Wil je weten hoe jij kunt controleren of al het geld in je portemonnee echt is? Dan biedt Wikipedia je daar al een eerste stap voor. Verder kun je natuurlijk ook nog Googlen of via de site van De Nederlandsche Bank je ligt opsteken. Maar sommige mensen willen misschien gewoon graag voor de gek worden gehouden.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.