Overvaller dreigt met rubberen wc-ontstopper

Als je dan toch van plan bent om een overval te plegen (wat ik je uiteraard afraad), kun je natuurlijk uit een heel scala aan wapens kiezen. En als je een echt wapen toch een beetje eng vindt dan vind je in de speelgoedwinkel vast ook nog wel iets dat met een beetje fantasie op een wapen lijkt. Lukt dat ook allemaal niet dan heeft de Groenteboer vast nog wel een banaan die je in je zak verstopt kunt houden.

Zoveel creativiteit heb je nu dus ook weer niet nodig om een op een wapen gelijkend middel te regelen. Maar nee, de overvaller uit dit bericht kon echt niet helder meer nadenken en besloot om een geheel ander wapen met zich mee te dragen. Ach, achteraf misschien maar goed ook, want echt veel schade heeft hij niet aan kunnen richten.

Als Lawrence Deptola vloeibare ontstopper had gebruikt, was zijn plan wellicht gelukt. Maar nee, de desperate Amerikaan probeerde drie banken te overvallen met een rubberen toiletontstopper. Logischerwijs zonder succes (bron).

Wat haalt zo iemand in zijn hoofd? Het is goed dat de man na een korte achtervolging is opgepakt. En hem zal poging tot roof ten laste worden gelegd. Maar eerlijk gezegd acht ik de kans groter dat hij ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard. Want daarover hoeven we in dit geval toch niet al te lang te discussiëren?

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.