Vakbond wil actie tegen inbraken marinepersoneel

De militaire vakbond ACOM wil dat defensie maatregelen neemt tegen een golf van inbraken waar marinepersoneel op Curaçao onder zou lijden. De dieven trekken zich niets aan van de alarminstallaties die in de huizen zijn aangelegd. Na een eerdere inbraakgolf zijn de woningen van het marinepersoneel extra beveiligd (bron).

Je zou toch zeggen dat je het als inbreker wel uit je hoofd laat om in te breken in de woningen van militairen die allemaal jaren gevechtstraining achter de rug hebben en ook gewend zijn om een pistool of geweer te hanteren. Je zult als inbreker de verkeerde tegen het lijf lopen en door Rambo het licht uit je ogen worden geslagen.

De militair die inderdaad besluit om zelf toereikende maatregelen te nemen zal zich waarschijnlijk voor de krijgsraad moeten verantwoorden en krijgt een standje, want ja we leven immers toch in de omgekeerde wereld tegenwoordig.

Volgens mij is hier een mooie rol weggelegd voor de Marechaussee, die kunnen toch wel wat extra rondjes over de compound rijden om onze jongens en meisjes overzee veilig te houden? Eerst schieten en dan pas vragen, moet je zien hoe snel ze het afleren.

Curaçao is nu ook weer niet zo groot (sterker nog na twee rondjes over het eiland had ik het er wel gezien en die 150.000 inwoners schrikken we ook niet echt van), dus het zou toch ook niet zo moeilijk moeten zijn om de underground aldaar op te sporen en in de gaten te houden. Misschien toch de plaatselijke marktplaats of de kofferbakverkopen eens in de gaten gaan houden, stelen heeft immers alleen maar zin als er ook een afzet markt is.

In de tussentijd gewoon zorgen dat de militairen thuis over hun eigen wapen moeten waken en de kapmessen nog eens slijpen. Grote hond in de tuin laten lopen en een buurtwacht instellen. En dat het allemaal best wat geld mag kosten mag natuurlijk niet het probleem zijn. Wij sturen onze jongens en meisjes daarheen, dan zullen we voor ze moeten zorgen ook.

Stoere jongen die nu nog inbreekt.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.