Verander complexiteit: Haalbaarheidsstudies

Vandaag gaan we in op de complexiteitsfactor: Haalbaarheidsstudies

We komen steeds verder bij het vaststellen van de echt beoogde resultaten. Nu we ze scherp hebben kunnen we uitgebreider onderzoek doen naar de haalbaarheid. Daarbij kijken we niet alleen of het technologisch haalbaar is, maar kijken we ook of we de kennis in huis hebben om de resultaten te behalen.

Ook kijken we of de verandering haalbaar is binnen het gestelde budget en de gestelde tijdslijnen. Weten we nu al dat we het met de huidige bezetting en de huidige kennis niet gaan bereiken dan zal er bijgestuurd moeten worden. Wellicht kunnen we kennis van buiten halen, misschien is er meer tijd nodig, wellicht moeten we de teamleden eerst uitgebreid trainen voor ze aan de verandering kunnen gaan werken.

Als blijkt dat de verandering nu al niet haalbaar is dan moeten we besluiten om niet te beginnen aan die verandering. We moeten eerst nog ons huiswerk doen. Kunnen we de verandering opknippen in haalbare tussenresultaten? Moeten we gebruik maken van kennis die op de markt aanwezig is? Misschien kunnen we de uitvoering van de verandering wel overdragen aan een daarin gespecialiseerde organisatie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.