Beat the Change: Als verandering de enige constante is

“Als verandering de enige constante is en als we weten dat projecten falen…
dan is Beat the Change het middel dat helpt”

Teveel projecten en veranderingen falen: de budgetten worden overschreden, de tijdslijnen niet gehaald en het resultaat laat te wensen over. Dat weten we allemaal. Wat we misschien niet weten is dat er een manier is om veranderingen beter te managen. Want Beat the Change zorgt ervoor dat we de complexiteit en de risico’s van veranderingen en projecten vooraf inzichtelijk hebben.

We moeten onszelf en onze organisatie en haar processen, producten en diensten continu blijven verbeteren. Maar als veranderingen:
• vaak mislukken;
• onzekerheid geven;
• complex en risicovol zijn;
• (veel) geld én tijd vereisen;
• geen garantie geven op succes;
• en kosten voordat ze baten opleveren.
dan moeten we onze werkwijze drastisch veranderen om meer succes te boeken. Het risico is simpelweg te groot dat de veranderingen duurder uitvallen dan begroot, meer tijd kosten dan gepland en minder opleveren dan gehoopt.

In dit blog zullen we de komende maanden de complexiteitsfactoren en risico’s behandelen die invloed kunnen hebben op veranderingen. Op dinsdag gaan we nader in op complexiteit en op donderdag behandelen we de risico’s. Deze aspecten maken onderdeel uit van de methode en geven inzicht in wat het voor jouw veranderingen kan betekenen.

Voordat je aan een uitgebreide analyse begint wil je weten of een dergelijke analyse wel nodig is. Je wilt niet onnodig analyseren, je wilt niet teveel tijd kwijt zijn maar je wilt ook niet dat je vooraf had kunnen weten wat er fout kon gaan. Download daarom hier de quick scan.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.