Celstraf voor begluren vrouwen via webcam

Zijn we vorige week geëindigd met een gynaecoloog die stiekem foto’s en filmpjes maakte van zijn patiënten dan gaan we vandaag door met een informaticastudent die er ook zo zijn eigen manieren op na hield om vrouwen stiekem te begluren.

Een Amerikaanse informaticastudent is tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens het begluren van vrouwen via de webcam van hun laptop. De 21-jarige Trevor Timothy Harwell studeerde in 2009 informatica en werkte in een computerwinkel. Via zijn vrienden en kerk ontmoette Harwell zijn slachtoffers van wie hij de computer kreeg om te repareren (bron).

Tot zover niets nieuws of niets spannends. Deze manier hebben we al vele malen voorbij zien komen en ik vrees dat er nog vele gevallen zijn waarbij het nog niet bekend is geworden (wanneer heb jij je laptop voor het laatst weggebracht voor reparatie?). Wat er dan zo interessant is aan dit bericht? Dat is de wijze waarop deze student tegen de lamp is gelopen.

De zaak kwam aan het licht toen de vader van een slachtoffer de politie vanwege verdachte meldingen op de computer van zijn dochter inlichtte. Het bericht vertelde dat er problemen met de interne sensor waren en dat de gebruiker de laptop voor enkele minuten naast hete stoom moest plaatsen om zo de sensor te reinigen. Hierop namen veel slachtoffers hun laptops mee terwijl ze een douche aan het nemen waren.

Je moet het deze student nageven. Een creatieve manier om spannende beelden te kunnen maken heeft hij wel bedacht. Jammer voor hem dat er ook nog mensen zijn die logisch nadenken en die het maar vreemd vinden dat je de laptop naast hete stoom moet plaatsen.

Helaas maar er zijn honderdduizenden foto’s gevonden en het zou om tientallen slachtoffers gaan. Deze waren dus niet zo snugger om zich af te vragen of stoom goed kan zijn voor een laptop.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.