Vrouw stiekem gefilmd via smartphone in badkamer

Als de verdachte in onderstaand bericht de blog van gisteren heeft gelezen dan weet hij wat hem boven het hoofd zou kunnen hangen…althans, in Amerika. Hier zal hij waarschijnlijk met een lichte taakstraf weer heen worden gestuurd.

De Brabantse politie heeft een 42-jarige man aangehouden die een telefoon in de gemeenschappelijke badkamer verstopte. De man woont in een woning met kamerverhuur. Hij had in de gemeenschappelijke badkamer zijn telefoon met camera op een verborgen plaats geïnstalleerd om stiekem een medebewoonster te filmen (bron).

Bij dit bericht ontstaan natuurlijk direct allerlei vraagtekens. Waarom woont de man bijvoorbeeld in een woning met kamerverhuur? Waarom zou je in hemelsnaam een gemeenschappelijke badkamer willen hebben? Waarom gebruik je daar een mobiele telefoon voor en niet een echt verborgen camera? Maar goed, daar gaat het helemaal niet om. De grote vraag is natuurlijk: waarom zou je je huurster stiekem willen filmen?

Nou, het antwoord heeft deze man ook al klaar:
De verdachte verklaarde dat zijn vrouw en hij in het huis overlast ondervinden van de 22-jarige vrouw. Om bewijs te verzamelen had hij zijn telefoon met camera onder de wasbak geïnstalleerd Hij ontkende daar andere bedoelingen mee te hebben gehad.

Nu weten we natuurlijk allemaal dat het in Nederland niet zo gemakkelijk is om een huurder uit het huis te krijgen, maar dit gaat natuurlijk wel erg ver. En welke overlast ondervind je dan als je besluit om een camera in de badkamer te verstoppen? Zingt ze zo vals onder de douche? Maakt ze er zo’n puinhoop van in de badkamer? Geen flauw idee, maar het lijken me geen redenen om ongevraagd beeldmateriaal vast te gaan leggen.

Zo zien we maar weer dat de verdraagzaamheid minder en minder wordt. Heb je echt last van je huurster dan zou je natuurlijk ook kunnen proberen met haar te gaan praten. Dat lijkt me een stuk minder belastend dan stiekem filmpjes te gaan maken.

Met de camera’s die steeds kleiner worden en die op alle telefoons van vandaag aanwezig zijn, gebeurt dit meer dan we denken. De berichten die hierover naar buiten komen zijn een druppel op een gloeiende plaat. Hou dus je ogen goed open in verdachte omstandigheden en doe aangifte als je het niet vertrouwt.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.